9 oktober 2024
Falbygdens museum

Det här kommer att brännas upp - trots att det är oanvänt

En oanvänd ram som fortfarande är inplastad, en ukelele, ett oöppnat set med kryddkvarnar, en förpackning blöjor... Det är bara en liten bråkdel av vad som slängs på våra återvinningscentraler för att brännas upp. Ta del av fönsterutställningen Det här kommer att brännas upp- trots att det är oanvänt.

oanvända saker i en hög på ett vitt golv. En rulle presentpapper, en skrivbordslampa, en ukulele i sitt fodral, med mera

Mer om utställningen

Under vecka 42 skyltar museet med "skräp" i fönstret på framsidan. Sakerna är exempel på vad som kastas på återvinningscentraler runt om i Skaraborg. Problemet är dock - det är inte skräp utan ofta nya, fullt användbara ting. Varje vecka, varje år slängs en oerhörd mängd varor i nyskick, helt oanvända i obrutna förpackningar, till förbränning.

Utställningen är ett samarbete mellan Falbygdens museum, Studiefrämjandet, Falevis återvinningscentral och Avfall & Återvinning Skaraborg Länk till annan webbplats.. Den ingår som en del av Studiefrämjandes Hållbarhetsfestival på tema - Inkluderande omställning där varje individs engagemang gör skillnad, som du kan läsa mer om när du klickar på denna länk. Länk till annan webbplats.

Program och hålltider

  • Guidad visning på återvinningscentralen onsdag 16 oktober, klockan 14-15. Du hittar information om detta och andra arrangemang på Studiefrämjandets sida om Hållbarhetsfestivalen. https://www.studieframjandet.se/hallbarhetsfestivalen/arets-program/
  • torsdag 17 oktober klockan 13-14.30 – Kom förbi muséet och träffa driftchefen för Falevi ÅVC som finns på plats för dialog.
  • Fönsterutställning Det här kommer att brännas upp - trots att det är oanvänt visas under perioden 15 – 21 oktober.